Agusia89

Agusia89

Kucharz
[Przepisów: 8]

Zupa parówkowa z pieczarkami i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa parówkowa z pieczarkami i makaronem.

Zupa parówkowa z pieczarkami i makaronem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa parówkowa z pieczarkami i makaronem

 

  • 1 kg parówek cienkich
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • makaron świderki lub jakiś inny `gruby` makaron
  • pasta pomidorowa, śmietana
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

Zupa parówkowa z pieczarkami i makaronem
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, natomiast cebulę kroimy w kostkę. Razem dusimy do miękkości. Parówki kroimy na ukos w cienkie plastry, podczas gotowania pięknie nam się wywiną. Gdy pokroimy parówki dodajemy je do garnka gdzie dusiły się pieczarki. Gotujemy wszystko razem z taka ilością wody żeby nie było za gęste. Musimy uważać żeby parówki nam ''nie wyszły" z garnka. W osobnym garnku gotujemy makaron w osolonej wodzie do miękkości. Gdy się już ugotuje odcedzamy i dodajemy do zupy. Jeśli mamy za mało wody w garnku-zupie to dodajemy odpowiednia ilości żeby nie było za gęste. Na koniec dodajemy pastę pomidorową ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem do smaku.
Zupa parówkowa z pieczarkami i makaronem
Na patelni albo od razu w garnku dusimy razem pieczarki z cebulą
Zupa parówkowa z pieczarkami i makaronem
Parówki kroimy w cienkie plastry na ukos

Tagi:

makaron