aniolek27

aniolek27

Szef Kuchni
[Przepisów: 64]

Zupa pieczarkowa z fusilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna, lekka zupka z pieczarkami

Zupa pieczarkowa z fusilli

Składniki:

Zupa pieczarkowa z fusilli

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z fusilli
Do wody dodajemy: kostkę warzywną bulionową, liść laurowy oraz ziele angielskie. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki - wrzucamy do wywaru. Dodajemy także pokrojone w talarki lub starte na tarce marchewki oraz opcjonalnie dowolnej wielkości kawałek kiełbasy (może być pokrojony w plasterki lub półplasterki). W międzyczasie gotujemy makaron w osolonym wrzątku. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy śmietanę zaprawioną mąką poprzez hartowanie nią wywaru. Gdy zupa gotuje się, zmniejszamy gaz i jeszcze doprawiamy do smaku. Posypujemy natką pietruszki.