Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z makaronem
1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.
3. Do cebuli dodajemy pieczarki i dusimy razem, aż pieczarki odparują z nadmiaru wody.
4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
5. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tracę.
6. Do gorącego bulion dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą oraz startą marchewkę i pietruszkę.
7. Zagotowujemy wszystko razem około 10-15 min.
8.Pod koniec dodajemy Posiekany koperek i pietruszkę i ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
9. Opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.
10. Na talerz nakładamy ugotowany makaron i dodajemy zupę.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.
3. Do cebuli dodajemy pieczarki i dusimy razem, aż pieczarki odparują z nadmiaru wody.
4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
5. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tracę.
6. Do gorącego bulion dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą oraz startą marchewkę i pietruszkę.
7. Zagotowujemy wszystko razem około 10-15 min.
8.Pod koniec dodajemy Posiekany koperek i pietruszkę i ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
9. Opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.
10. Na talerz nakładamy ugotowany makaron i dodajemy zupę.