Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa pieczarkowa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa pieczarkowa z ziemniakami, ryżem i koperkiem jest bardzo aromatyczna, smaczna i sycąca. Łatwa i szybka do przygotowania.

Zupa pieczarkowa z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z koperkiem
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w pół krążki. Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować. Do pół miękkich warzyw wsypać ryż i pokrojony w pół krążki por. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną, połączyć z zupą i zagotować. Wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku, wymieszać.
Zupa pieczarkowa z koperkiem
Warzywa obrać pokroić zalać wodą i gotować
Zupa pieczarkowa z koperkiem
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki
Zupa pieczarkowa z koperkiem
Śmietanę wymieszać z mąką i mlekiem połączyć z zupą zagotować wsypać koperek

Tagi:

ryż