Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z kiełbasą
Skrzydełka umyć, osuszyć.
Zalać o 3 l. zimnej wody, zagotować, zebrać szumowiny.
Dodać obrane marchewki, pietruszki oraz liście laurowe.
Gotować wywar na minimalnym gazie przez 45min.
W między czasie cebulę posiekać drobno, kiełbasę pokroić w plastry, obrane pieczarki w pół plastry.
Rozgrzać łyżkę masła klarowanego zrumienić cebulę z kiełbasą
Dodać kolejną łyżkę masła oraz pieczarki.
Dusić do odparowania płynów.
Z wywaru wyjąć warzywa, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, obrane, umyte ziemniaki pokroić w kostkę.
Warzywa przełożyć do wywaru wraz z pieczarkami i kiełbasą.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Wlać słodką śmietankę, wymieszać.
Podawać posypaną natką pietruszki.
Zalać o 3 l. zimnej wody, zagotować, zebrać szumowiny.
Dodać obrane marchewki, pietruszki oraz liście laurowe.
Gotować wywar na minimalnym gazie przez 45min.
W między czasie cebulę posiekać drobno, kiełbasę pokroić w plastry, obrane pieczarki w pół plastry.
Rozgrzać łyżkę masła klarowanego zrumienić cebulę z kiełbasą
Dodać kolejną łyżkę masła oraz pieczarki.
Dusić do odparowania płynów.
Z wywaru wyjąć warzywa, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, obrane, umyte ziemniaki pokroić w kostkę.
Warzywa przełożyć do wywaru wraz z pieczarkami i kiełbasą.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Wlać słodką śmietankę, wymieszać.
Podawać posypaną natką pietruszki.
cherry
Martyna12
Zgadza się , dziękuję :)