Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa alla meksykańska
1. Cebule obieram a następnie kroję w drobną kostkę i przesmażam na 1 łyżce masła minimumm 82% tłuszczu.
Do przeszklonej cebuli dodaje pomidory z puszki i przesmażam około 15 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliły
2. Do pomidorów wlewam delikatnie rosół, dodaje kukurydze i fasolę. Mieszam i gotuje około 10-15 minut. Dodaje koncentrat oraz ugotowany wcześniej makaron i mieszam i gotuje kolejne 5 minut.
Zabielam śmietanką - nie hartuje jej wczesniej - robimy tak tylko jeżeli mamy świeżutką śmietankę.
Do przeszklonej cebuli dodaje pomidory z puszki i przesmażam około 15 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliły
2. Do pomidorów wlewam delikatnie rosół, dodaje kukurydze i fasolę. Mieszam i gotuje około 10-15 minut. Dodaje koncentrat oraz ugotowany wcześniej makaron i mieszam i gotuje kolejne 5 minut.
Zabielam śmietanką - nie hartuje jej wczesniej - robimy tak tylko jeżeli mamy świeżutką śmietankę.