bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zupa pomidorowa po amerykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Zupa pomidorowa po amerykańsku

Składniki:

Zupa pomidorowa po amerykańsku

 

  • zasmażki, 2 dag mąki, 150 ml białego wytrawnego wina (niekoniecznie), koperek, sól i cukier do smaku.

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa po amerykańsku
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać pokrajane pomidory, dusić do miękkości często mieszając. Potem przetrzeć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem mieszając trzepaczką, dodać przecier, wlać wino, chwilę pogotować i doprawić do smaku, wymieszać z posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami.

Tagi:

pomidory