edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Zupa z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna i syta zupa z tortellini z dodatkiem pomidorów, szpinaku, czerwonej papryki na wywarze warzywnym.

Zupa z tortellini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z tortellini

 

  • 1.300 ml bulionu warzywnego lub innego
  • 1 opakowanie Tortellini
  • 2 cebulę
  • 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • Tymianek
  • Bazylia
  • Oregano
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z tortellini
1. Cebulę oraz pora podsmażamy w garnku. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażamy wszystko razem.

2. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy.

3. Dodajemy wcześniej przygotowany bulion.

4.. Dodajemy Tortellini i gotujemy do miękkości.

5. Pod koniec gotowania dodajemy świeży szpinak oraz pokrojoną paprykę. Doprawiamy tymiankiem, oregano, bazylią, pieprzem oraz solą.
Zupa z tortellini
Cebulę oraz pora kroimy drobno i podsmażamy w garnku
Zupa z tortellini
Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy
Zupa z tortellini
Dodajemy wcześniej przygotowany bulion warzywny lub inny
Zupa z tortellini
Dodajemy tortellini i gotujemy do miękkości pod koniec dodajemy szpinak i czerwoną paprykę