LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa pomidorowa zasmażana 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatna, pożywna zupka.

Zupa pomidorowa zasmażana 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa zasmażana 2

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa zasmażana 2
Kości opłukać, ugotować, pozbyć się powstałej piany. Dodać warzywa zagotować do ich miękkości; całość odcedzić. Pomidory umyć, podzielić na mniejsze części, zagotować z masłem i cebulką na silnym ogniu pod przykryciem, przetrzeć przez sito. Masło roztopić na patelni, rozmieszać z mąką, zrumienić na złoto. Podprawić zupę, zagotować i dodać przetarte pomidory. Doprawić do smaku solą i cukrem do smaku. Podawać z grzankami, ryżem, makaronem, lanymi kluseczkami lub ziemniakami. Podczas upalnego lata można dodać do zupy (po podprawieniu) surowe, przetarte pomidory i tylko ją podgrzać.
Zupa pomidorowa zasmażana 2
Gotowanie kości z włoszczyzną na zupę pomidorową.
Zupa pomidorowa zasmażana 2
Gotowanie pomidorów z masłem na zupę pomidorową.
Zupa pomidorowa zasmażana 2
Przygtowanie zasmażki do zupy pomidorowej.
Zupa pomidorowa zasmażana 2
Dodawanie zasmażki do wywaru mięsno-warzywnego.