agatakucharka

agatakucharka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Zupa pomidorowo paprykowa z kluskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwa i mało kaloryczna zupa.

Zupa pomidorowo paprykowa z kluskami

Składniki:

Zupa pomidorowo paprykowa z kluskami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo paprykowa z kluskami
W 0,7 litra wody gotujemy wywar warzywny (może być z kostki). Pomidory parzymy i zdejmujemy z nich skórkę. Kroimy je w kostkę i wrzucamy do gotującego się wywaru. Marchewkę, cebulę i paprykę również kroimy na kostkę i dodajemy do zupy, gotujemy warzywa aż do ich miękkości. Następnie należy zupę zmiksować blenderem, można jeszcze przelać przez sito. Zupę należy jeszcze doprawić bazylią, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy jeszcze kilka łyżeczek jogurtu naturalnego. Zupę podajemy z makaronem.