Sposób przygotowania:
Zupa porowa
Kości zalać wodą, ugotować.
Wywar przecedzić.
Warzywa umyć, rozdrobnić, opłukać, zalać gorącym wywarem i ugotować.
Pory umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kawałki.
Ziemniaki umyć, obrać, pokrajać w kostkę, ugotować razem z porami i warzywami w wywarze z kości.
Przygotować z mąki i tłuszczu zasmażkę, dodać do wywaru i zagotować, przyprawić do smaku solą.
Przed wydaniem dodać umytą, drobno posiekaną pietruszkę.
Wywar przecedzić.
Warzywa umyć, rozdrobnić, opłukać, zalać gorącym wywarem i ugotować.
Pory umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kawałki.
Ziemniaki umyć, obrać, pokrajać w kostkę, ugotować razem z porami i warzywami w wywarze z kości.
Przygotować z mąki i tłuszczu zasmażkę, dodać do wywaru i zagotować, przyprawić do smaku solą.
Przed wydaniem dodać umytą, drobno posiekaną pietruszkę.