malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa porowa z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna zupa, zamiast kaszy można dodać ryż. Jest bardzo lekka w sam raz gdy mamy ochotę odpocząć od dań mięsnych.

Zupa porowa z kaszą

Składniki:

Zupa porowa z kaszą

 

  • 2 pory,
  • 2 cebule,
  • pęczek pietruszki,
  • 1 marchewka,
  • kości wieprzowe na wywar,
  • 1 woreczek kaszy gryczane,
  • łyżka koncentratu

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z kaszą
W litrze osolonego wrzątku gotujemy wywar warzywny. Wrzucamy cebule, pietruszkę, marchewkę. Następnie dodajemy kości i gotujemy około 50 minut. Po upływie tego czasu przecedzamy wywar. Pora kroimy w krążki. Następnie wrzucamy go do zupy. Dodajemy także kaszę gryczaną oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy 20 min.