goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa porowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowana zupa jest lekka i pożywna. Ryż zastąpić możemy drobnym makaronem, kaszą manną lub ziemniakami.

Zupa porowa z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa porowa z ryżem

 

  • bulion drobiowy 2 l
  • por 2 sztuki
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • ryż 3/4 szklanka
  • natka pietruszki
  • koperek
  • wegeta
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z ryżem
Bulion gotujemy. Następnie dodajemy do niego drobno pokrojony por. Gotujemy d o miękkości. Dodajemy starte na tarce lub pokrojone w kostkę jarzyny, ryż i całość gotujemy jeszcze kilka minut. Pod koniec zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Podajemy.
Zupa porowa z ryżem
Bulion gotujemy. Następnie dodajemy do niego drobno pokrojony por
Zupa porowa z ryżem
Dodajemy starte na tarce lub pokrojone w kostkę jarzyny, ryż i całość gotujemy

Tagi:

ryż pory