gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Zupa porowa wg gosia56

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna zupa porowa z serkami topionymi

Zupa porowa wg gosia56 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa porowa wg gosia56

 

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 2-3 pory
  • 2 serki topione 10 dkg każdy
  • 2 kostki rosołowe
  • pieprz
  • 1 litr wody
  • masło lub olej

 

  • na grzanki
  • bułka kajzerka
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zupa porowa wg gosia56
Rozgrzewamy olej lub masło dodajemy mięso mielone smażymy ,podlewamy odrobiną wody żeby się nie przypaliło.Do mięsa mielonego dodajemy pokrojony por,dusimy aż będzie miękki. W garnku zagotowujemy 1 litr wody z 2 kostkami rosołowymi. Do gotującej się wody dodajemy pokrojony serek topiony,1 smietankowy drugi ziołowy mieszamy trzepaczką ,aż serki się rozpuszczą,Mięso z porem łaczymy z wywarem mieszamy doprawiamy pieprzem.Zupę podajemy z grzankami Bułkę kroimy w kostkę smażymy na maslę mieszamy aby się nie przypaliły
Zupa porowa wg gosia56
Do ugotowania zupy potrzebne składniki por ,mięso mielonei serki topione

Tagi:

mięso pory