Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Zupa porowo-serowa z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna zupka z serków topionych.

Zupa porowo-serowa z grzankami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa porowo-serowa z grzankami

 

  • 1 litr bulionu
  • 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g serków topionych
  • sól,pieprz
  • 2 kromki chleba

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowo-serowa z grzankami
Do bulionu wrzucamy pokrojonego w plasterki pora i gotujemy ok 20 minut. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i dodajemy go do bulionu. Do zupy dodajemy serki topione. Gotujemy jeszcze 10 minut i przyprawiamy. Pieczywo kroimy w kostkę rumienimy na suchej patelni. Posypujemy nimi gorącą zupę.
Zupa porowo-serowa z grzankami
Etap 1 - Gotowanie pora w bulionie,aby zmiękł

Tagi:

chleb