Sposób przygotowania:
Zupa rybna z szynką
Przyrządzić rybę – oczyścić filety z ości, posiekać je drobno, wymieszać z solą i pieprzem, dolać odrobinę wody
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości wody (1 łyżka wystarczy), zagęścić nią rybną masę.
Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z rybą
Szynkę drobno posiekać, imbir pokroić w cienkie plastry
Bulion zagotować, doprawić solą i pieprzem do smaku
Do gotującego się bulionu wrzucić rybę, dodać imbir. Gotować przez 2 minuty na intensywnym ogniu
Po chwili rybna masa wypłynie na wierzch, bulion pozostanie czysty – niech to nie zdziwi!
Gotową zupę rozlać do miseczek, posypać szynką, udekorować kolendrą
Gorące danie podawać na stół
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości wody (1 łyżka wystarczy), zagęścić nią rybną masę.
Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z rybą
Szynkę drobno posiekać, imbir pokroić w cienkie plastry
Bulion zagotować, doprawić solą i pieprzem do smaku
Do gotującego się bulionu wrzucić rybę, dodać imbir. Gotować przez 2 minuty na intensywnym ogniu
Po chwili rybna masa wypłynie na wierzch, bulion pozostanie czysty – niech to nie zdziwi!
Gotową zupę rozlać do miseczek, posypać szynką, udekorować kolendrą
Gorące danie podawać na stół