Sposób przygotowania:
Zupa ryżanka
Myjemy,obieramy i kroimy w kostkę włoszczyznę
Siekamy drobniutko natkę pietruszki.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ryz gotujemy na półtwardo w osobnym naczyniu/woreczek krócej trochę/ .
Skrzydełka zalewamy wodą,solimy.dodajemy pieprz ziarnisty i listek laurowy oraz kostkę bulionowa.
Gdy woda zawrze wkładamy rozdrobniona włoszczyznę.i gotujemy wywar na malutkim ogniu.
Po upływie 20 minut wkładamy do zupy ziemniaki.
Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je ,obieramy z kości ,kroimy i wkładamy do zupy/niekoniecznie/
Dodajemy ryz.Mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Już na talerzu posypujemy natka pietruszki.
Można tez wyostrzy smak cebulka podsmazona z boczkiem pod sam koniec gotowania.
Smacznego
Siekamy drobniutko natkę pietruszki.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ryz gotujemy na półtwardo w osobnym naczyniu/woreczek krócej trochę/ .
Skrzydełka zalewamy wodą,solimy.dodajemy pieprz ziarnisty i listek laurowy oraz kostkę bulionowa.
Gdy woda zawrze wkładamy rozdrobniona włoszczyznę.i gotujemy wywar na malutkim ogniu.
Po upływie 20 minut wkładamy do zupy ziemniaki.
Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je ,obieramy z kości ,kroimy i wkładamy do zupy/niekoniecznie/
Dodajemy ryz.Mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Już na talerzu posypujemy natka pietruszki.
Można tez wyostrzy smak cebulka podsmazona z boczkiem pod sam koniec gotowania.
Smacznego