alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Zupa ryżowo- marchwiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra dla dzieci i chorych.

Zupa ryżowo- marchwiowa

Składniki:

Zupa ryżowo- marchwiowa

 

  • 4 szklanki rosołu z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • natka pietruszki do posypania
  • sok z cytryny
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowo- marchwiowa
Marchew obrać. Zalać rosołem i zagotować go. Wsypać ryż . Gotować aż marchew będzie miękka a ryż się rozklei. Wyjąć marchew .Łyżką cedzakową wyjąć połowę ryżu . Resztę zupy zmiksować razem z marchewką na krem. Wlać śmietankę , włożyć wyjęty wcześniej ryż . Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Posypywać natka pietruszki.