Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krupnik orkiszowy z koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty w przygotowaniu krupnik na porcjach rosołowych, zabielany śmietaną, z dużą ilością warzyw i z koperkiem.

Krupnik orkiszowy z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik orkiszowy z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Krupnik orkiszowy z koperkiem
Mięso zalewamy wodą, solimy, dodajemy obraną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, a następnie wyjmujemy mięso i cebulę z garnka.

Przygotowujemy warzywa: marchew, selera oraz pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej, ziemniaki kroimy w kostkę.

Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy kaszę orkiszową i gotujemy przez 15 minut.

Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozmieszaną z niewielką ilością zupy. Doprawiamy zupę pieprzem.
Krupnik orkiszowy z koperkiem
Mięso zalewamy wodą, solimy, dodajemy obraną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie.
Krupnik orkiszowy z koperkiem
Przygotowujemy warzywa: marchew, selera oraz pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej, ziemniaki kroimy w kostkę.
Krupnik orkiszowy z koperkiem
Następnie dodajemy kaszę orkiszową i gotujemy przez 15 minut.
Krupnik orkiszowy z koperkiem
Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozmieszaną z niewielką ilością zupy.