Sposób przygotowania:
Krupnik orkiszowy z koperkiem
Mięso zalewamy wodą, solimy, dodajemy obraną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, a następnie wyjmujemy mięso i cebulę z garnka.
Przygotowujemy warzywa: marchew, selera oraz pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej, ziemniaki kroimy w kostkę.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy kaszę orkiszową i gotujemy przez 15 minut.
Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozmieszaną z niewielką ilością zupy. Doprawiamy zupę pieprzem.
Przygotowujemy warzywa: marchew, selera oraz pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej, ziemniaki kroimy w kostkę.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy kaszę orkiszową i gotujemy przez 15 minut.
Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozmieszaną z niewielką ilością zupy. Doprawiamy zupę pieprzem.
ajrinwu