Agnieszka 72

Agnieszka 72

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Zupa krupnik na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 50
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny, szybki w przygotowaniu krupnik. Taka zupa jest idealna i dla dużych i dla małych.

Zupa krupnik na szybko

Składniki:

Zupa krupnik na szybko

kasza jęczmienna

Sposób przygotowania:

Zupa krupnik na szybko

ETAP 1:

Zupa krupnik na szybko

Do garnka włożyć umytą porcję rosołową wlać półtora litra wody i wkroić dowolnie obraną marchew. Jak wywar z porcja się zagotuje zdjąć powstałe szumowiny, zmniejszyć ogień wsypać suszoną włoszczyznę dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz wsypać przyprawę uniwersalną. Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na porcji. Jak mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości.

ETAP 2:

Zupa krupnik na szybko

Gdy ziemniaki w wywarze mięsno warzywnym są już wystarczająco miękkie wsypać ugotowaną kaszę. Całość zagotować. Następnie dodać mrożoną lub świeżą natkę pietruszki (drobno pokrojoną), zamieszać i chwilkę zagotować. Zdjąć z ognia.

ETAP 3:

Ugotowaną zupę tuż przed podaniem można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Wyszła tak smaczna, że nic nie zostało.

My lubimy jeszcze do zupy krupnik obrać cebulę nasolić i nią zagryzać zupę, (bierze się krążek cebuli nasolonej następnie zupę i tak razem jemy zupę).

Jeżeli ktoś nie toleruje w zupie pietruszki można pominąć.