Sposób przygotowania:
Krupnik z pulpecikami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki i seler obieramy i myjemy, kroimy. Por czyścimy i myjemy, kroimy. Pokrojone warzywa wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy.
Do miski wkładamy składniki na pulpety i wyrabiamy masę, robimy małe pulpeciki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy.
Do garnka dokładamy pulpeciki, ziemniaki i woreczek z kaszą. Gotujemy do miekkości warzyw.
Woreczek z kaszą wyjmujemy z garnka i rozcinamy. Wyjmujemy kaszę z woreczka i wkładamy ponownie do garnka. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku.
Do miski wkładamy składniki na pulpety i wyrabiamy masę, robimy małe pulpeciki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy.
Do garnka dokładamy pulpeciki, ziemniaki i woreczek z kaszą. Gotujemy do miekkości warzyw.
Woreczek z kaszą wyjmujemy z garnka i rozcinamy. Wyjmujemy kaszę z woreczka i wkładamy ponownie do garnka. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku.
mocsłodkości