kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1407]

Krupnik z pulpecikami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną zupę. Krupnik z dodatkiem pulpecików jest pożywny i sycący. Najlepiej smakuje z pieczywem. Polecam.

Krupnik z pulpecikami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krupnik z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z pulpecikami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki i seler obieramy i myjemy, kroimy. Por czyścimy i myjemy, kroimy. Pokrojone warzywa wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy.

Do miski wkładamy składniki na pulpety i wyrabiamy masę, robimy małe pulpeciki.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy.

Do garnka dokładamy pulpeciki, ziemniaki i woreczek z kaszą. Gotujemy do miekkości warzyw.

Woreczek z kaszą wyjmujemy z garnka i rozcinamy. Wyjmujemy kaszę z woreczka i wkładamy ponownie do garnka. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku.
Krupnik z pulpecikami
Pokrojone warzywa przekładamy do zagotowanej wody.
Krupnik z pulpecikami
Z masy mięsnej przygotowujemy małe pulpeciki.
Krupnik z pulpecikami
Do gotujących się warzyw dodajemy pulpeciki, woreczek z kaszą i ziemniaki.