wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Krupnik po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tej zupie trzeba trochę czasu poświecić, ale warto bo jest pyszna. U mnie dzieciaki ją bardzo lubią.

Krupnik po polsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik po polsku

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 40 dag wołowego
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 5 ziele angielskie
  • 5 liści laurowego
  • 3 łyżki wegety
  • 2/2.5 litra wody
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka pietruszki suszonej
  • 3/4 szklanki kaszy

Sposób przygotowania:

Krupnik po polsku
Do garnka wkładamy porcje rosołową oraz wołowe, dodajemy warzywa i przyprawiamy.

Gotujemy ok. 2 godz.

Po ugotowaniu wywar odcedzamy, dodajemy kaszę i ponownie gotujemy na małym ogniu ok 15 min.

Na tarce trzemy ugotowaną z wywaru pietruszkę i marchewkę.

Na konie dodajemy śmietanę i pietruszkę. Życzę smacznego. 
Krupnik po polsku
do garnka wkładamy porcję rosołową oraz wołowe dodajemy warzywa i doprawiamy
Krupnik po polsku
po odcedzeniu wywaru wsypujemy ok 3/4 szkl kaszy i gotujemy ok 15 min
Krupnik po polsku
pod koniec gotowania dodajemy z tartą na tarce marchewkę oraz pietruszkę
Krupnik po polsku
po ugotowaniu dodajemy śmietanę oraz pietruszkę