Zupa selerowa Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować zupę selerową

Zupa selerowa Asus

Składniki:

Zupa selerowa Asus

 

  • 30 dag. wołowiny
  • 50 dag. selera naciowego
  • 1 litr gorącej wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • Szczypta ostrej papryki
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa Asus
Obraną cebule i czosnek posiekać na drobno. Mięso pokroić w drobną równą kostkę. W garnku rozgrzać olej i smażyć w nim warzywa z mięsem około 5 minut. ( cały czas mieszając). Umyte łodygi selera pokroić w plasterki około 2 centymetrów. Kawałki selera dodać do mięsa i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Na koniec zalać gorącą wodą, doprawić solą do smaku i ostrą papryką. Zupę gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Zupę można podawać z startym żółtym ostrym serem.