malgorzata

malgorzata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 15]

Zupa serowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka i smaczna zupa serowo-porowa

Zupa serowa

Składniki:

Zupa serowa

 

  • 300g miesa mielonego
  • 2 pory
  • 300 g smietankowego sera do topienia
  • 150 g ziolowego sera do topienia
  • 1 mala puszka pieczarek
  • 3 lyzeczki Klare Brühe ("Maggi")
  • 75 ml slodkiej smietany

Sposób przygotowania:

Zupa serowa
Mieso mielone uformowac w male kulki i podpiec na oleju w garnku. Dodac pokrojone w krazki pory, sery do topienia oraz pokrojone drobno pieczarki. Zalac 1/2 litra wody z 3 lyzeczkami "Klare Brühe" i zagotowac. Po zagotowaniu i calkowitym roztopnieniu sera gotowac jeszcze pare minut i odstawic z ognia. Dodac smietane. Podawac z bagietka lub bulka. Uwaga: przy ponownym podgrzewaniu - nie gotowac! Smacznego.

Tagi:

mięso sery ser