Sposób przygotowania:
Zupa serowa 7
Gotujemy bulion warzywny z około 2 l wody z posiekanym porem , na patelni pod smażamy pieczarki i cebulkę na maśle . Do bulionu będziemy dodawać kulki wielkości orzecha włoskiego z mięsa mielonego ukręcamy kulki obtaczamy w mące i rzucamy na wodę można moczyć ręce w wodzie mięso nie będzie się tak kleić. gotujemy około 30 min bulion z mięsnymi kulkami następnie dodajemy zawartość patelni i gotujemy kolejne 30 min. Następnie odlewamy do słoika litrowego bulionu zapełniamy słoik do połowy i wrzucamy nasze 2 serki bulion musi być wrzący i trzepiemy słoikiem aż serki się roztopią ostrożnie przelewamy zwartość słoika do całości jeśli serki nie roztopiły się do końca zalewamy je wrzącą wodą i trzepiemy słoikiem do roztopienia i wszystko przelewamy do gara całość gotujemy około 15 min i doprawiamy do smaku :) smacznego