EmiliaGotuje

EmiliaGotuje

Kucharz
[Przepisów: 5]

Zupa serowa 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupa serowa z mięsem.

Zupa serowa 8

Składniki:

Zupa serowa 8

 

  • 4 serki topione (400 g): z pieczarkami, ziołowy, śmietankowy, z szynką
  • 500 g mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 250 g pieczarek
  • kawałek pora
  • 3 kostki rosołowe drobiowe
  • 2 l wody
  • 1 marchew
  • mąka do zagęszczenia
  • grzanki lub groszek ptysiowy

Sposób przygotowania:

Zupa serowa 8
Wodę zagotować, dodać kostki rosołowe. Dodać drobno pokrojone pieczarki i marchew startą na tarce o grubych oczkach. Gotować 20 do 30 minut. Mięso pokroić z cebulą na patelni, dodać do wywaru. Chwilę pogotować, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojonego pora oraz serki topione. Gotować na małym ogniu mieszając aż do roztopienia serków. Można dodać koper. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Tagi:

mięso szynka