Sposób przygotowania:
Zupa serowa groszkiem ptysiowym
Do garnka wlać około litra wody dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie plastry por, obraną, opłukaną startą na tarce (grube oczka) marchewkę gotować około 15 minut.
Po tym czasie dodać kostkę rosołową oraz serki do smarowania.
Gotować mieszając aż serki całkowicie się rozpuszczą.
Zupę zagęścić i zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, posypać zieloną pietruszką.
Po tym czasie dodać kostkę rosołową oraz serki do smarowania.
Gotować mieszając aż serki całkowicie się rozpuszczą.
Zupę zagęścić i zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, posypać zieloną pietruszką.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję .Pozdrawiam