VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Zupa serowa - aromatyczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Rewelacyjna kremowa zupa serowa. Dzięki dodatkowi kiełbasek francuskich jest bardziej syta. Po domu roznosi się aromat serków.

Zupa serowa - aromatyczna

Składniki:

Zupa serowa - aromatyczna

 

  • 2 drobiowe skrzydełka
  • 1 cebula
  • 2 kiełbaski francuskie
  • włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka)
  • 7 różyczek kalafiora
  • 100 serka topionego hollander kremowy
  • 50 g serka topionego śmietankowego
  • 100 g serka topionego z szynką
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa serowa - aromatyczna
Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy skrzydełka oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu, dokładamy kostkę rosołową.

Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy. Kiełbaski kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę – podsmażamy razem na patelni, przekładamy do zupy.

Na końcu dodajemy pokrojone topione serki oraz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta.

Gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia serków i delikatnego zgęstnienia zupy.