Sposób przygotowania:
Zupa serowa - aromatyczna
Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy skrzydełka oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu, dokładamy kostkę rosołową.
Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy. Kiełbaski kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę – podsmażamy razem na patelni, przekładamy do zupy.
Na końcu dodajemy pokrojone topione serki oraz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta.
Gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia serków i delikatnego zgęstnienia zupy.
Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy. Kiełbaski kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę – podsmażamy razem na patelni, przekładamy do zupy.
Na końcu dodajemy pokrojone topione serki oraz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta.
Gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia serków i delikatnego zgęstnienia zupy.