Sposób przygotowania:
Żurek z pulpecikami z surowej kiełbasy
Kiełbasę obieramy z osłonki i mieszamy by powstała zwarta masa jeśli ktoś chce może ją sobie jeszcze doprawić.
Z masy formujemy małe pulpeciki. stawiamy wodę w garnku i gdy zacznie lekko wrzeć wrzucamy pulpeciki. Gotujemy a właściwie parzymy na maleńkim ogniu.
Dodajemy przyprawy, zakwas, chrzan cały czas gotując na maleńkim ogniu.
Można dodać troszkę śmietany. Na talerzu do zupy dodajemy jajka ugotowane na twardo.
Z masy formujemy małe pulpeciki. stawiamy wodę w garnku i gdy zacznie lekko wrzeć wrzucamy pulpeciki. Gotujemy a właściwie parzymy na maleńkim ogniu.
Dodajemy przyprawy, zakwas, chrzan cały czas gotując na maleńkim ogniu.
Można dodać troszkę śmietany. Na talerzu do zupy dodajemy jajka ugotowane na twardo.