LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To przepis na zupę ze świeżego szczawiu. Oczywiście można użyć szczawiu ze słoiczka, ale wtedy raczej nie używamy soli.

Zupa szczawiowa

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Włoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Szczaw dokładnie opłukać, odciąć korzonki, drobno pokroić, połowę włożyć do wazy, a resztę podgotować z masłem i dodać do ugotowanego wywaru. Zupę podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z jajkami.

Tagi:

beza bezy szczaw