Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna niezwykle delikatna zupa

Zupa szczawiowa

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

  • Składniki:
  • 20 dag młodych liści szczawiu
  • 5 szklanek wody
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki mąki
  • kostka koncentratu rosołu
  • łyżka przyprawy do zup w płynie
  • 10 dag bułki
  • 2 dag masła
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Przygotowanie:
Zagotować wodę z kostką koncentratu rosołu.Umyty i przebrany szczaw posiekać na stolnicy.Mleko rozmieszać z mąką,podprawić wodą z koncentratem rosołu,włożyć szczaw,gotować 3-4 minuty,osolić,dodać zieleniny.Drobno pokrajaną bułkę wysuszyć z dodatkiem tłuszczu.Do zupy,już na talerze,włożyć po połówce ugotowanego na twardo jajka.