Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa
Przygotowanie:
Zagotować wodę z kostką koncentratu rosołu.Umyty i przebrany szczaw posiekać na stolnicy.Mleko rozmieszać z mąką,podprawić wodą z koncentratem rosołu,włożyć szczaw,gotować 3-4 minuty,osolić,dodać zieleniny.Drobno pokrajaną bułkę wysuszyć z dodatkiem tłuszczu.Do zupy,już na talerze,włożyć po połówce ugotowanego na twardo jajka.
Zagotować wodę z kostką koncentratu rosołu.Umyty i przebrany szczaw posiekać na stolnicy.Mleko rozmieszać z mąką,podprawić wodą z koncentratem rosołu,włożyć szczaw,gotować 3-4 minuty,osolić,dodać zieleniny.Drobno pokrajaną bułkę wysuszyć z dodatkiem tłuszczu.Do zupy,już na talerze,włożyć po połówce ugotowanego na twardo jajka.