agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa szczawiowa zupa szczawiowa

zupa szczawiowa

Składniki:

zupa szczawiowa

 

  • 4 kostki rosołowe
  • Garść szczawiu
  • 1 szklanka mleka
  • Łyżka mąki
  • Łyżka masła
  • Sól, pieprz
  • Cukier
  • 4 jaja

Sposób przygotowania:

zupa szczawiowa
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Szczaw wypłukać, posiekać, zagotować przez chwilę. Mleko rozmieszać z mąką- dodać do zupy- zagotować. Zdjąć z palnika, dodać masło, doprawić: solą, pieprzem i cukrem. Na talerzy pokroić jajka zalać zupom.

Tagi:

szczaw