eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1461]

Zupa szparagowa Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszna zupka.Szkoda że sezon na szparagi tak krótko trwa.

Zupa szparagowa Eli

Składniki:

Zupa szparagowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowa Eli
Obrane szparagi pokroić na mniejsze kawałki(główki szparagów odkroić i ugotować osobno),marchewkę w kostkę.Do 2.5 litra wrzątku wrzucić kostki mięsne,pokrojone szparagi,marchewkę i gotować do miękkości.Zupę zmiksować,doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi.Zupę wlać do talerzy i udekorować główkami szparagów.Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.Smacznego!

Ja wykorzystałam po pół pęczka szparagów białych i zielonych,oraz końcówki szparagów które zostały mi z tych w boczku na grilla(przepis w mojej galerii).