Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smakuje i na ciepło i na zimno.

Zupa truskawkowa

Składniki:

Zupa truskawkowa

 

  • 1kg.truskawek,
  • 1kisiel wiśniowy,
  • 1budyń waniliowy,
  • 20dag.cukru,
  • kwasek cytrynowy,
  • 200ml.śmietany18%,
  • makaron(kokardki,muszelki(itp)

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowa
Zagotowujemy 1i1\2l.wody z cukrem,na wrzątek wrzucamy obrane z szypułek truskawki i gotujemy na małym ogniu ok.15min.Makaron gotujemy wg.przepisu na opakowaniu.W 1szkl.wody rozprowadzamy kisiel i budyń i wlewamy do truskawek.Zaprawiamy zahartowaną śmietaną,doprawiamy do smaku kwaskiem cytrynowym i ewentualnie jeszcze dosładzamy.

Tagi:

makaron