WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2130]

Zupa zacierkowa na kielbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęsta zupa z zacierkami, ziemniakami i marchewką, ugotowana na kiełbasie śląskiej. Idealna na codzienny obiad.

Zupa zacierkowa na kielbasie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa zacierkowa na kielbasie

 

Sposób przygotowania:

Zupa zacierkowa na kielbasie

ETAP 1:

Warzywa obrać i opłukać. Do garnka włożyć kiełbaski. Dodać pokrojone ziemniaki i marchewki. Pietruszkę i selera oraz pora dodać w całości. Wlać ok. 2 litry wody. Dodać majeranek, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotować.

Z mąki, jajek i 0,5 łyżeczki soli zagnieść ciasto i rozdrobnić tworząc małe zacierki. Zacierki wrzucić do gotującej się zupy. Wymieszać. Gotować do miękkości. Przyprawić zupę solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz magii. Gotować jeszcze, aż wszystkie składniki będą mięciutkie.

Podawać na gorąco.

Zupa zacierkowa na kielbasie
Zupa zacierkowa na kiełbasie po ugotowaniu w garnku
Zupa zacierkowa na kielbasie
Zacierki pszenne wrzucone do gotującej się zupy
Zupa zacierkowa na kielbasie
Zacierki z mąki, jajka i soli przygotowane w misce
Zupa zacierkowa na kielbasie
Kiełbasa, okrojone warzywa i przyprawy umieszczone w garnku