Sposób przygotowania:
Zupa zacierkowa na kielbasieETAP 1:
Warzywa obrać i opłukać. Do garnka włożyć kiełbaski. Dodać pokrojone ziemniaki i marchewki. Pietruszkę i selera oraz pora dodać w całości. Wlać ok. 2 litry wody. Dodać majeranek, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotować.
Z mąki, jajek i 0,5 łyżeczki soli zagnieść ciasto i rozdrobnić tworząc małe zacierki. Zacierki wrzucić do gotującej się zupy. Wymieszać. Gotować do miękkości. Przyprawić zupę solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz magii. Gotować jeszcze, aż wszystkie składniki będą mięciutkie.
Podawać na gorąco.
![Zupa zacierkowa na kielbasie Zupa zacierkowa na kielbasie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-zacierkowa-na-kielbasie-584225.jpg)
![Zupa zacierkowa na kielbasie Zupa zacierkowa na kielbasie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-zacierkowa-na-kielbasie-584226.jpg)
![Zupa zacierkowa na kielbasie Zupa zacierkowa na kielbasie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-zacierkowa-na-kielbasie-584227.jpg)
![Zupa zacierkowa na kielbasie Zupa zacierkowa na kielbasie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-zacierkowa-na-kielbasie-584228.jpg)