Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Zupa warzywna lekka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupkę taką jadłam u wujka na obiedzie bardzo mi posmakowała i postanowiłam przenieść ją do swojej kuchni.

Zupa warzywna lekka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa warzywna lekka

 

  • mieszanka warzyw na patelnię
  • 3 ziemniaki
  • marchewka
  • przyprawa uniwersalna do smaku
  • sól, pieprz wg. uznania
  • 2 kostki rosołowe drobiowe

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna lekka
Do garnka wlewamy 2,5 litra wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę lub w cienkie krążki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tartce. Wodę wstawiamy na gaz i dodajemy ziemniaki po 10 minutach dodajemy kostki oraz mieszankę warzywną. Gdy lekko zmiękną warzywa dodajemy marchewkę i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i zupka gotowa. Smacznego.
Zupa warzywna lekka
Gotująca się zupa po dodaniu wszystkich składników

Tagi:

przyprawy