Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa warzywna z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka w przygotowaniu bardzo smaczna zupa warzywna z jajkiem. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Zupa warzywna z jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa warzywna z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z jajkiem
Podudzia z kurczaka wypłukaj i przełóż do garnka. Wlej około 2-2,5 litra wody. Zagotuj. Do wywaru wsyp przyprawę uniwersalną. Dodaj obraną i pokrojoną marchew oraz seler. Gotuj około 20 minut. Następnie do zupy wrzuć kalafior i brukselki oraz dodaj pokrojoną fasolkę, pora i ziemniaki. Gotuj kolejne 25 minut. Z masła i mąki zrób zasmażkę. Dodaj do zupy i chwilę pogotuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę przelej na talerz. Na wierzchu ułóż pokrojone jajka.
Zupa warzywna z jajkiem
Podudzia z kurczaka wypłukaj i przełóż do garnka. Wlej około 2-2,5 litra wody. Zagotuj. Do wywaru wsyp przyprawę uniwersalną.
Zupa warzywna z jajkiem
Dodaj obraną i pokrojoną marchew oraz seler. Gotuj około 20 minut. Następnie do zupy wrzuć kalafior i brukselki oraz dodaj pokrojoną fasolkę, pora i ziemniaki. Gotuj kolejne 25 minut. Zupę zasmaż i dopraw do smaku.