eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa warzywna Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pożywna zupa warzywna na chłodne dni

Zupa warzywna Eli

Składniki:

Zupa warzywna Eli

 

  • 1 kość ze schabu z mięskiem
  • kucharek
  • 6 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1/2 puszki białej fasolki konserwowej
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki konserwowej
  • maggi
  • 3 jajka
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna Eli
Kość zalać wodą,dodać kucharka i gotować aż mięsko na kości będzie miękkie.Obrane i umyte ziemniaki,marchewkę,pietruszkę i seler pokroić w kostkę.Kość wyjąć z wywaru,ostudzić,obrać z mięsa i mięsko pokroić.Warzywa z puszek odcedzić na sitku,przelać zimną wodą i odsączyć.Do wywaru włożyć pokrojone ziemniaki,warzywa i gotować do miękkości.Do zupy dodać odcedzone warzywa,mięso,doprawić maggi i zagotować.Jajka rozbełtać i powoli wlewać cieniutkim strumieniem do zupy.Natkę pietruszki posiekać i na koniec dodać do zupy.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka schab