Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z makaronem
Udko z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli, kilka ziarenek pieprzu, ziele angielskie oraz liście laurowe - gotujemy.
w chwili kiedy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy obrane i pokrojone w talarki marchewki. Kiedy marchewki są już miękkie dodajemy drobno posiekany koperek oraz natkę pietruszki.
Mąkę mieszamy ze śmietaną i wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy ją jeszcze 5 minut.
Makaron wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ciepły układamy na talerzach - wlewamy zupę i jemy
w chwili kiedy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy obrane i pokrojone w talarki marchewki. Kiedy marchewki są już miękkie dodajemy drobno posiekany koperek oraz natkę pietruszki.
Mąkę mieszamy ze śmietaną i wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy ją jeszcze 5 minut.
Makaron wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ciepły układamy na talerzach - wlewamy zupę i jemy