Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z makaronem
Zupę gotujemy na dowolnym mięsie. Mięso (może być z kością, jakie mamy pod ręką) myjemy, kroimy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Por obieramy i płuczemy z częścią pietruszki. Dodajemy do mięsa. Solimy i gotujemy dalej. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy warzywa (mogą być różne) a następnie makaron.
Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości makaronu. Na koniec zabielamy śmietaną (można dodać więcej).
Pozostałą natkę pietruszki drobno kroimy i obsypujemy zupę podaną na talerzu.
Por obieramy i płuczemy z częścią pietruszki. Dodajemy do mięsa. Solimy i gotujemy dalej. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy warzywa (mogą być różne) a następnie makaron.
Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości makaronu. Na koniec zabielamy śmietaną (można dodać więcej).
Pozostałą natkę pietruszki drobno kroimy i obsypujemy zupę podaną na talerzu.