iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa warzywna z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka zupa niepotrzebująca wiele czasu w wykonaniu. A do tego bardzo smaczna i pożywna. Można podawać z natką pietruszki.

Zupa warzywna z makaronem

Składniki:

Zupa warzywna z makaronem

 

  • 1/2 paczki makaronu grube świderki,
  • 4 papryki czerwone,
  • 40 dag pieczarek,
  • 2 cebule,
  • puszka pomidorów,
  • łyżka koncentratu,
  • 2 listki laurowe,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 korzenie pietruszki,
  • 1 marchewka.

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z makaronem
W 2 litrach wody gotujemy warzywa: pokrojone pietruszki, marchewkę, listki 10 min. Następnie pieczarki razem z cebulą oraz pokrojoną papryką obsmażamy 10 min. wrzucamy do zupy, dodajemy pomidory, koncentrat, solimy, pieprzymy, wrzucamy makaron, gotujemy 20 min. podajemy od razu zupą podaną z ugotowanym makaronem. 

Tagi:

makaron