pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Zupa z chleba

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna zupka, z zeszytu mamy!

Zupa z chleba

Składniki:

Zupa z chleba

 

  • 30 dag chleba
  • 5 szklanek bulionu warzywnego
  • cebula
  • 3 dag masła roślinnego
  • kminek
  • pieprz
  • natka pietruszki (posiekana)
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa z chleba
Chleb pokroić w plastry i zalać małą ilością wywaru z jarzyn. Chleb można nawet kupić już taki pokrojony. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na tłuszczu. Chleb i cebulę zmiksować w mikserze, połączyć z resztą wywaru, zagotowac i doprawić do smaku. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

chleb