Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa z cukinii i parówek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jak na faceta w kuchni przystało - musi być szybko, prosto, ale też smacznie. Moja wersja szybkiego dania na obiad

Zupa z cukinii i parówek

Składniki:

Zupa z cukinii i parówek

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii i parówek
Cebule pokroiłem w kostkę i wrzuciłem do garnka, dodałem nieco oleju i chwile przesmażyłem. Cukinie jedynie obrałem ze skóry (nie była bardzo duża więc nie wybierałem środka). Pokroiłem dość grubo coś na wzór półplasterków i dodałem do cebuli, razem z pomidorami, które obrałem ze skórki i pokroiłem w cząstki. Doprawiłem solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusiłem całość do miękkości warzyw, następnie wlałem 0,5 litra wody i wrzuciłem parówki pokrojone w większe kawałki, jeszcze raz doprawiłem i po zagotowaniu można jeść. Podałem z dodatkiem chleba