lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

zupa z czerwonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupa z czerwonej soczewicy

zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

zupa z czerwonej soczewicy

 

  • 20 dag czerwonej soczewicy
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • 2 cebule
  • olej
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • pieprz

Sposób przygotowania:

zupa z czerwonej soczewicy
Soczewicę przelej zimną wodą,następnie zalej 3 szklankami zimnej wody,dodaj odrobinę soli i gotuj na wolnym ogniu.Podczas gotowania zbieraj pojawiający się biały osad.Cebulę obierz,drobno posiekaj i zeszklij na złoty kolor na oleju.Następnie dodaj do niej przecier pomidorowy.Całość wlej do gotującej się przez około 20-25 minut soczewicy,dopraw do smaku solą i pieprzem,gotuj przez około 7 minut.Gotową zupę zmiksuj blenderem na krem i podawaj.

Tagi:

soczewica