Morgana

Morgana

Kuchcik
[Przepisów: 9]

zupa z czerwonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa dla osób, które chcą odmienić swoją kuchnię - jest bardzo sycąca rozgrzewająca

zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

zupa z czerwonej soczewicy

 

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 2 marchewki
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 2 cebule
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1-1,5 szklanki bulionu
  • kminek
  • imbir w proszku
  • chilli
  • sól
  • kolendra
  • mleczko kokosowe/wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

zupa z czerwonej soczewicy
Cebule zeszklić razem z czosnkiem (dodać na koniec - by nie zgorzkniał). Pomidory wlać do garnka, w którym będziemy gotować potrawę. Dodać zeszkloną cebulę i czosnek. Zalać bulionem. Wsypać soczewicę a następnie startą na grubych oczkach marchew. Gotować pod przykryciem ok.20 min. - do miękkości soczewicy. Doprawić do smaku. Smacznego!

Tagi:

soczewica