misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Zupa z czterech warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna, aromatyczna zupa krem z czterech wyśmienitych warzyw: marchewki, kalarepy, ziemniaków i dyni. Jest lekka i kremowa. Podana z groszkiem ptysiowym zadowoli i dużego i małego.

Zupa z czterech warzyw Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa z czterech warzyw

 

  • 480 g ziemniaków - waga po obraniu
  • 260 g kalarepy - waga po obraniu
  • 250 g marchewki - waga po obraniu
  • 250 g dyni - waga po obraniu i pozbawianiu pestek
  • około 2 l rosołu

Sposób przygotowania:

Zupa z czterech warzyw
Wszystkie warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Dynię pozbawiamy pestek. Tak przygotowane składniki kroimy w średniej wielkości kostkę, przekładamy do garnka i zalewamy rosołem. Dodajemy angielskie ziele i liść laurowy. Gotujemy do miękkości.

Gdy warzywa zmiękną za pomocą blendera miksujemy na gładką konsystencję.

Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Zupa z czterech warzyw
Warzywa obieramy i bardzo dokładnie myjemy
Zupa z czterech warzyw
Wszystkie warzywa kroimy w średniej wielkości kostkę
Zupa z czterech warzyw
Pokrojone warzywa przekładamy do garnka
Zupa z czterech warzyw
Całość zalewamy rosołem i dodajemy liść laurowy i angielskie ziele
Zupa z czterech warzyw
Gotujemy do miękkości
Zupa z czterech warzyw
Gdy warzywa zmiękną za pomocą blendera miksujemy całość na krem