Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Zupa z dyni z zacierkami Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

fajna zupka pasuje również z makaronem.

Zupa z dyni z zacierkami Anny

Składniki:

Zupa z dyni z zacierkami Anny

 

  • dynia 1 kg mąka 10 dkg jajko 1 szt sół i cukier do smaku woda 1 litr

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni z zacierkami Anny
Umytą dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, pokrajać w kostkę, i ugotować we wrzącej , lekko osolonej wodzie . Przetrzeć przez sito. Z jaja i mąki zagnieść twarde ciasto, zetrzeć na tarce o dużych otworach, i ugotować na przecierze z dyni. Mleko zagotować i połączyć z przecierem z dyni, doprawić do smaku solą i cukrem.

Tagi:

jajko dynia jajka