paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Zupa z fasoli i soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pełna naturalnego i wysokowartościowego białka zupa jest idealną przekąską dla wciąż zabieganych i niedojadających ludzi.

Zupa z fasoli i soczewicy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa z fasoli i soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasoli i soczewicy
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na patelni. Kawałki cebuli nie muszą być bardzo drobne. Fasolkę szparagową obrać z końcówek, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

Soczewicę przepłukać w zimnej wodzie kilka razy i gotować w bulionie. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Wszystko razem wrzucić do gotującego się bulionu. Zwrócić uwagę, czy soczewica nie pochłonęła za dużo wody. W razie potrzeby, dolać wody.

Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Zupa z fasoli i soczewicy
Wszystkie warzywa gotują się razem 30-40 minut.