Sposób przygotowania:
Zupa z fasoli i soczewicy
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na patelni. Kawałki cebuli nie muszą być bardzo drobne. Fasolkę szparagową obrać z końcówek, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Soczewicę przepłukać w zimnej wodzie kilka razy i gotować w bulionie. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Wszystko razem wrzucić do gotującego się bulionu. Zwrócić uwagę, czy soczewica nie pochłonęła za dużo wody. W razie potrzeby, dolać wody.
Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Soczewicę przepłukać w zimnej wodzie kilka razy i gotować w bulionie. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Wszystko razem wrzucić do gotującego się bulionu. Zwrócić uwagę, czy soczewica nie pochłonęła za dużo wody. W razie potrzeby, dolać wody.
Na koniec doprawić solą i pieprzem.