paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa z groszku z zacierką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka a zarazem bardzo prosta w przygotowaniu zupa z mrożonym groszkiem i makaronem zacierką zabielana kremówką.

Zupa z groszku z zacierką

Składniki:

Zupa z groszku z zacierką

 

  • bulion drobiowy 1 litra
  • groszek mrożony 2 szklanki
  • śmietana kremówka 200 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • makaron zacierka 3/4 szklanki
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa z groszku z zacierką
Bulion drobiowy zagotować. Wsypać do niego mrożony groszek i makaron zacierkę. Całość gotować na średnim ogniu do miękkości zacierki.

Śmietanę kremówkę zahartować. Śmietanę wlać pod koniec gotowania do zupy i wymieszać, ponownie zagotować. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Podawać na ciepło. 

Tagi:

groszek