bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zupa z groszku zielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. polecam

Zupa z groszku zielonego

Składniki:

Zupa z groszku zielonego

 

  • 1,51 wywaru z kości,
  • 60 dag groszku konserwowego,
  • 5 dag masła lub margaryny,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

 

  • Czesterki:
  • 15 dag bułki pszennej,
  • l jajko,
  • ser żółty,
  • tłuszcz do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

Zupa z groszku zielonego
Bułkę pokrajać w kostkę, panierować w rozmąconym jajku i startym serze i usmażyć na gorącym tłuszczu. Groszek (50 dag) przetrzeć, połączyć z rosołem, gotować przez kilka minut. Następnie dodać masło, pozostałą część groszku i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku i podawać z czesterkami.